Fokhagymás hús petrezselymes gombával



Hozzávalók:

0,5 kg sertéshús (comb, karaj v. tarja)
70 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem

olaj
víz

Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, olajon kicsi vízzel megpároljuk és zsírjára pirítjuk. Mikor már szinte kész, sózzuk és belezúzzuk a fokhagymát. A gombát feldaraboljuk, kevés olajon, fedő alatt (a legelején egy pici vizet önthetünk alá, hogy amíg a gomba nem ereszt levet le ne égjen) saját levében megpároljuk,sózzuk, ízlés szerint (szerintem minél több :) )petrezselyemmel ízesítjük, majd addig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. Ha kész,hozzáöntjük a kész húshoz és kicsit összepirítjuk

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással