Fokhagymás hús petrezselymes gombával
Hozzávalók:
0,5 kg sertéshús (comb, karaj v. tarja)
70 dkg gomba
2 gerezd fokhagyma
petrezselyem
só
olaj
víz
Elkészítés:
A húst apró kockákra vágjuk, olajon kicsi vízzel megpároljuk és zsírjára pirítjuk. Mikor már szinte kész, sózzuk és belezúzzuk a fokhagymát. A gombát feldaraboljuk, kevés olajon, fedő alatt (a legelején egy pici vizet önthetünk alá, hogy amíg a gomba nem ereszt levet le ne égjen) saját levében megpároljuk,sózzuk, ízlés szerint (szerintem minél több :) )petrezselyemmel ízesítjük, majd addig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. Ha kész,hozzáöntjük a kész húshoz és kicsit összepirítjuk
Megjegyzések
Megjegyzés küldése