Vaníliás krémtúró
Hozzávalók:
2 dl tej
2 púpos tk. vaníliás pudingpor
1 cs. vaníliás xilit
fél citrom
25 dkg túró
3 ek. eritrit (a xilit ilyen mennyiségben hőkezelés nélkül hashajtó hatású lehetannál aki nincs hozzászokva:P)
1 csipet só
Elkészítés:
A tejből pudingporból és a vaníliás xilitből hagyományos módon pudingot főzünk és kihűtjük, majd a túróval, xilittel, fél citrom reszelt héjával és levével + egy csipet sóval össze botturmixoljuk, tetszőlegesen krémes/rögös állagra. Kis tálkákba vagy csészékbe kanalazva tálaljuk. Szerintem érdemes 1-2 órát hűtőben hagyni, hogy az ízek összeérjenek, hacsak nem égetően sürgős az elfogyasztása:) Nekem 3 adag lett ebből a mennyiségből.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése