Gombás húsos lasagne (vagy rakott palacsinta)






14 db palacsintára van szükség

Húsos réteghez:
1 nagy fej vöröshagyma

olaj (a hagyma dinszteléséhez)

fél kg darált hús (lehet sertés vagy szárnyas is, teljesen mindegy)
só, bors, pirospaprika

Gombás réteghez:
fél kg gomba
só, bors
olaj
fél gerezd fokhagyma
1,5 dl főzőtejszín
petrezselyem

+1 paradicsom

20dkg sajt
tejföl

Elkészítés:
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, egy kis vizet öntünk alá. Sózzuk, borsozzuk és ha kész, még pirospaprikát is teszünk rá 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.
A gombát megmossuk, felszeleteljük, kis olajon pár csepp vízzel , fedő alatt saját levében megpároljuk, majd a fedőt levéve a levét elfőzzük,sózzuk, borsozzuk, belezúzzuk a fokhagymát és 1,5 dl főzőtejszít adunk hozzá, közben apróra vágott petrezselyemmel ízesítve összeforraljuk.
Nekem ezekkel az arányokkal 3 rétegnyi húsos és 2 rétegnyi gombás töltelékem lett.
Egy jénai aljába tettem 2 db palacsintát egy a húsos réteget, megint palacsinták, megint hús,aztán gombás, még egy húsos és még egy gombás, majd a palacsintára egy utolsó töltelék rétegként felszeletelt paradicsomkarikákat tettem, ezekre egy kis sót hintve, végül egy utolsó réteg  palacsinta és a reszelt sajt.(Egyébként tetszőlegesen lehet a rétegeket válogatni). 
Sütőben addig sütöttem, amíg a sajt el nem kezdett pirulni. Forrón hideg tejföllel meglocsolva  legfinomabb+ ha maradt egy kis friss petrezselyem, azzal megszórva.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással