Baconbe göngyölt fetával és lilahagymával töltött csirkemell barna rizzsel és káposzta salátával
Hozzávalók:
6 db kisebb csirkemell(szelet)
20dkg feta sajt
1 nagy fej lilahagyma
só
6 szelet bacon
olaj
Rizs elkészítése:
A barna rizsnél nálam bevált, hogy 2,5-szeres mennyiségű vízzel főzöm bögrében mérve.Kevés olajon megpirítom a rizst, ráöntöm a vizet, befűszerezem(só,bors,esetleg ételízesítő),szigorúan forrástól 40percig enyhén forrásban lévő vízben főzöm. Elzárom és lefedve hagyom 10-15percig
(Érdemes a főzés elején felrakni főni, addig nyugodtan foglalkozhatunk a hússal)
Káposztasaláta elkészítése:
http://egeszsegeseteszem.blogspot.hu/2015/08/toltott-virsli-kaposztasalataval.html
Elkészítés:
A csirkemell szeleket kicsit kiklpofolom, sózom mindkét oldalukat. Egyenként egy vastag csík fetasajtot és lilahagyma csíkokat göngyölök bele majd körbetekerem baconnel, hőálló tálba teszem a göngyölegeket, kevés olajat öntök alájuk, Kb. 20 percig fólia alatt sütöm előmelegített sütőben, majd a bacon pirulásáig és a hús levének elforrásáig sütöm már a fóliát levéve.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése