Gombás sonkás sajtos csirkemell



Hozzávalók:

Egy egész csirkemell

bors
petrezselyem
40 dkg gomba
10 dkg házi sonka
kb. 15 dkg sajt


Elkészítés:

a csirkemellet félbe, majd mint a zsemléket még egyszer félbe vágjuk. Mindkét oldalukat enyhén sózzuk. Kiolajozott hőálló tálba/tepsibe  tesszük. A gombát előre elkészítjük a következő módon: A gombát feldaraboljuk, kevés olajon, fedő alatt (a legelején egy pici vizet önthetünk alá, hogy amíg a gomba nem ereszt levet le ne égjen) saját levében megpároljuk,sózzuk, ízlés szerint (szerintem minél több :) )petrezselyemmel ízesítjük, majd addig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. A párolt gombát a csirkemellek tetejére halmozzuk, majd a házi sonkát is, amit előtte apró kockákra vágtunk és végül a sajtot.  Lefóliázva sütjük amíg a csirke megpuhul(20-30 perc sütőtől függően), majd a fóliát levéve a sajtot rápirítjuk(5-10 perc).



Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással