Gombás sonkás sajtos csirkemell
Hozzávalók:
Egy egész csirkemell
só
bors
petrezselyem
40 dkg gomba
10 dkg házi sonka
kb. 15 dkg sajt
Elkészítés:
a csirkemellet félbe, majd mint a zsemléket még egyszer félbe vágjuk. Mindkét oldalukat enyhén sózzuk. Kiolajozott hőálló tálba/tepsibe tesszük. A gombát előre elkészítjük a következő módon: A gombát feldaraboljuk, kevés olajon, fedő alatt (a legelején egy pici vizet önthetünk alá, hogy amíg a gomba nem ereszt levet le ne égjen) saját levében megpároljuk,sózzuk, ízlés szerint (szerintem minél több :) )petrezselyemmel ízesítjük, majd addig főzzük fedő nélkül, hogy a leve elpárologjon. A párolt gombát a csirkemellek tetejére halmozzuk, majd a házi sonkát is, amit előtte apró kockákra vágtunk és végül a sajtot. Lefóliázva sütjük amíg a csirke megpuhul(20-30 perc sütőtől függően), majd a fóliát levéve a sajtot rápirítjuk(5-10 perc).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése