Kakaós diógolyó



Hozzávalók:

2 dl tej
4 ek. zabpehely kicsit megdarálva
3 ek. eritrit (vagy xilit)
1 cs vaníliás xilit
1 ek. kakaó
12 ek darált dió + hengergetni úgy 2 ek-nyi
6 dkg vaj

Elkészítés:
A tejből, zabpehelyből, eritritből, vaníliás xilitből, és kakóporból sűrű masszát főzünk (felforraljuk a tejet és beleöntjük a  többi felsoroltat),  majd hozzáadjuk a vajat is. Legalább langyosra vagy inkább már hidegre hűtve belekeverjük a darát diót, majd ha formázhatóvá dermedt, golyókat gyúrunk  a masszából és darát dióba forgatjuk . Hűtőben tároljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással