Töltött zöldségek tejföllel
Hozzávalók:
2 db kápia paprika
4 fej gomba
4 fej hagyma
30dkg darált hús
olaj
fél bögre barna rizs
víz
só
bors
250g tejföl
Elkészítés:
A rizst megmostam, pici olajon megpirítottam, 1,5 bögre vízzel felöntöttem, 1 tk, sóval és borssal ízesítettem, fedő alatt 40 percig főztem, enyhe forrásban.
A darált húst kevés olajon megpirítottam, sóval (egy tk) és borssal fűszereztem.
A főtt rizst és a pirított darált húst összekevertem.
A paprikákat félbevágtam, a gombák törzsét eltávolítottam, a hagymák belső rétegei kinyomkodtam(bevágtam a közepéig késsel és kézzel felülről lefelé nyomva a belső rétegeket kinyomtam).
A zöldségeket betöltöttem a darát húsos keverékkel és a tetejükre tejfölt kentem. A tepsibe a zöldségek alá kb. fél dl. vizet öntöttem, a zöldségek puhulásáig fólia alatt sütöttem, majd fólia nélkül amíg megpirultak (közepes lángon).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése