Töltött zöldségek tejföllel




Hozzávalók:


2 db kápia paprika


4 fej gomba


4 fej hagyma






30dkg darált hús


olaj


fél bögre barna rizs


víz





bors






250g tejföl






Elkészítés:


A rizst megmostam, pici olajon megpirítottam, 1,5 bögre vízzel felöntöttem, 1 tk, sóval és borssal ízesítettem, fedő alatt 40 percig főztem, enyhe forrásban.


A darált húst kevés olajon megpirítottam, sóval (egy tk) és borssal fűszereztem.


A főtt rizst és a pirított darált húst összekevertem.


A paprikákat félbevágtam, a gombák törzsét eltávolítottam, a hagymák belső rétegei kinyomkodtam(bevágtam a közepéig késsel és kézzel felülről lefelé nyomva a belső rétegeket kinyomtam).


A zöldségeket betöltöttem a darát húsos keverékkel és a tetejükre tejfölt kentem. A tepsibe a zöldségek alá kb. fél dl. vizet öntöttem, a zöldségek puhulásáig fólia alatt sütöttem, majd fólia nélkül amíg megpirultak (közepes lángon).




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással