(mert kitolt velem az élet)Túrós lepény😅 :D :D :D





merthogy ez a süti túrós rétesnek indult .. csakhogy miután a tölteléket bekevertem és az olajjal kikevert tejföl is előkészítettem a kenéshez, kivettem a hűtőből a réteslapot, amiről a a felbontás után kiderült hogy penészes... 😤
ööö... az első magasröptű..... gondolataim... után... kitaláltam, hogy valamit mégis kezdeni kellene ezzel.... így az olajos tejfölt beleborítottam a túrós cuccba, beletettem 2 tojás sárgáját, még egy kis eritritet és zabpehelylisztet, a tojásfehérjéket habbá vertem, az egészet összekevertem és belevágtam egy sütőpapíros tepsibe (ekkor még mindig nem voltam túl boldog  és megsütöttem...
Viszont a sütőből kiáradó finom illatra megenyhültem és kárpótlásul egy tényleg finom túrós lepényt kaptam


Hozzávalók:
55 dkg házi túró
150 g tejföl
1,5dl olaj
fél citrom
2 cs. vaníliás xilit
15 dkg eritrit
1 csipet só
3 tojás sárgája
15 dkg zabpehelyliszt

Elkészítés:
A túrót a fél citrom reszelt héjával és levével, vaníliás xilittel, eritrittel,tejföllel,olajjal, a tojások sárgájával és egy csipet sóval kikeverjük. Ebbe keverjük apránként a zabpehelylisztet. A tojások fehérjéből kemény habot verünk és belekeverjük a túrós masszába. Sütőpapíros tepsibe tesszük. Viszonylag alacsony fokozaton ,hogy az alja és teteje ne égjen meg, hanem az egész alaposan átsüljön, 35-40 perc alatt barnulásig sütjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással