Sós zöldséges rétes
Hozzávalók:
6 lap teljes kiőrlésű rétestészta
450g zöldségkeverék (fagyasztott grillzöldség keverékez használtam)
2dkg vaj
10dkg házi sonka (vagy császár szalonna,tarja, ilyesmi is jó :) .. )
só
bors
besamelhez:
2ek. zabpehelyliszt
2ek vaj
2dl tej
só
bors
sajt 5dkg
+10dkg ( trappistát használtam)
kenéshez:
120 g tejföl dl tejföl,1 dl olaj
fél marék lenmag
Elkészítés:
A vajon a zöldségkeveréket megpirítjuk, félidőnél kb. hozzáadjuk az apróra vágott házi sonkát és összesütjük.
A besamelhez a vajon a a zabpehelylisztet kb. 1 percig pirítjuk, felöntjük apránként a tejjel, sózzuk borsozzuk, (csak enyhén mert a sajt is sós) 5 dkg sajtot reszelünk bele amit beleolvasztunk.
A mártást összekeverjük a sült zöldségekkel.
A tejfölt kikeverjük az olajjal.
Egy rétes 3 lapból áll: 1 lapot megkenünk az olajos tejföllel vékonyan, majd rátesszük a 2. lapot, azt is ugyanígy lekenjük, majd rátesszük a 3. lapot . Nem baj ha levegő van a rétegek között, sőt ne is simítsuk ki közülük:) A harmadik lapot már nem kell megkenni, hanem a töltelék felét a szélén egy sávban elosztani , a 10 dkg sajt felét ráreszelni és feltekerni (az egész műveletet érdemes sütőpapíron vagy konyharuhán végezni, azzal könnyen fel lehet tekerni). Ugyanezt meg kell ismételni a másik 3 lappal. A tekercsek tetejét szintén meg kell kenni az olajos tejföllel és megszórni lenmaggal.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése