Túrós és almás rétes




Hozzávalók:
Teljes kiőrlésű réteslapokat használtam, amiket lehet két vagy három rétegben használni. Tehát 4X2 vagy 4X3 lap szükséges a rúdhoz.
Ez alkalommal tejföllel kikevert olajjal (1 dobot tejföl,1,5dl olaj) kentem meg a lapokat 2 réteg között és a rétesek tetejét


Túrós töltelék 2 duci rúdba:
1 nagy markék zabpehely kicsit megdarálva
80 dkg túró
2 tojás
2 cs. vaníliás xilit (2X10g)
10dkg eritrit
fél citrom héja
1 csipet só

Almás töltelék 2 rúdba:
1 nagy markék zabpehely kicsit megdarálva
6 db nagyobb alma
1 cs vaníliás xilit
negyed citrom héja
1 tk őrölt fahéj
2 nagy evőkanál eritrit ( ha az alma savanyúbb, akkor több)

Elkészítés:
Az első réteslapot megkenem tejfölös olajjal, majd jöhet a második lap, ha három rétegben akarom a lapokat, akkor még egy réteg kenés és a 3. lap. a szélén egy 8-10cm-es sávban megszórom a kissé megdarált zabpehellyel.Erre jön a túró réteg fele , majd feltekerem és a tetejét is lekenem. A túrótöltelékhez, a túrót, tojás sárgáit, vaníliás xilitet, eritritet, reszelt citromhéjat egy csipet sóval összekeverem. A tojás fehérjét habbá verem,összeforgatom a túrós résszel és így teszem a rétesbe.
Az almás réteghez az almákat megpucolom és lereszelem. Hagyom levet engedni, majd a levét kinyomkodom és hozzáadom a vaníliás xilitet, eritritet, citromhéjat, fahéjat és pici sót. Ugyanúgy mint az túrósnál előkészítem a lapokat a zabpelyhes szórásig és az almás töltelék felét elegyengetem rajta.Feltekerem, megkenem a tejfölös olajjal.
Készítésnél a lapokat konyharuhára vagy sütőpapírra érdemes tenni,hogy töltés után, azzal felhengergetve könnyen fel lehessen tekerni,ne szakadjanak a lapok.

A tetejét kihűlés és szeletelés után csak mutatóba szórtam meg darált eritrittel vékonyan.
Előmelegített sütőben 20-25perc alatt közepes lángon megsül, ha gyorsan pirulna vegyünk vissza a hőfokból.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással