Csőben sült zöldségek csirkehússal




Hozzávalók:

Zöldséghez

450g zöldségkeverék


Húshoz

1 fél csirkemell

1 kevés olaj

Magyaros fűszer

Mártáshoz

4 dkg vaj

3 ek. zabpehelyliszt

2,5-3 dl tej

só, bors

5 dkg sajt

+10 dkg sajt a tetejére (én trappistát használtam)

Elkészítés:
A zöldséget ízlés szerint sózzuk, megpároljuk. A csirkemellett csíkokra vágjuk, kis olajon megpároljuk, majd magyaros fűszerrel megszórjuk, és kicsit megpirítjuk. A mártáshoz a vajat serpenyőben felolvasztjuk, a zabpehelylisztet hozzáadjuk, és kicsit megpirítjuk, ezután tejjel felöntjük fokozatosan, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belereszelünk 5 dkg sajtot. A mártás sűrű, de folyós állagú legyen.
Egy tűzálló tálba tesszük a zöldség felét, rá a húst, majd a maradék zöldséget. Végül ráöntjük a mártást és a tetejére reszelünk 10dkg sajtot.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással