Csőben sült zöldségek csirkehússal
Hozzávalók:
Zöldséghez
450g zöldségkeverék
só
Húshoz
1 fél csirkemell
1 kevés olaj
Magyaros fűszer
Mártáshoz
4 dkg vaj
3 ek. zabpehelyliszt
2,5-3 dl
tej
só, bors
5 dkg sajt
+10 dkg sajt a tetejére (én trappistát használtam)
Elkészítés:
A zöldséget ízlés szerint sózzuk, megpároljuk. A csirkemellett csíkokra vágjuk, kis olajon megpároljuk, majd magyaros fűszerrel megszórjuk,
és kicsit megpirítjuk. A mártáshoz a vajat serpenyőben felolvasztjuk, a
zabpehelylisztet hozzáadjuk, és kicsit megpirítjuk, ezután tejjel felöntjük
fokozatosan, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk és belereszelünk 5 dkg sajtot. A
mártás sűrű, de folyós állagú legyen.
Egy tűzálló tálba tesszük a zöldség felét, rá a húst, majd a
maradék zöldséget. Végül ráöntjük a mártást és a tetejére reszelünk 10dkg
sajtot.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése