Rántott hús zabpehelypanírban zöldségekkel és zöldhagymás öntettel



Mennyiségeket csak az öntethez írok,azt hogy mennyi húst készít, milyen zöldségeket választ, mindenkire rábízom.

Hozzávalók:

Rántotthúshoz:
Fűszerek a hús fűszerezéséhez

Sertéskaraj

Zabpehelyliszt

Tojás

Zabpehely(durvára darálva, nem porrá)

étolaj a sütéshez


 Salátához:
Zöldségek(én itt fehér és piros húsú paprikát, paradicsomot, lilahagymát és egy kevés kukoricát választottam)

Öntethez
Egy nagydobozos tejföl

3 kiskanál mustár

3kiskanál nyírfacukor

1csapott kiskanál só

egy kis bors

3 közepes zöldhagyma



Elkészítés:
Az öntethez a tejfölt,mustárt,sót,borsot,nyírfacukrot összekeverjük,és a zöldhagymát(a fehér és zöld részét is felhasználva) nagyon apróra daraboljuk és az öntethez keverjük. Érdemes ezzel kezdeni, hogy amíg a hús és a zöldségek is elkészülnek, addig egy kicsit összeérjenek az ízek.
A rántott húst befűszerezzük,majd a szokásos módon elkészítjük, csak nem fehérliszttel, hanem zabpehelyliszttel és nem zsemlemorzsával, hanem durvára darált zabpehellyel. Ha kisült, alaposan leitatjuk a felesleges olajat.
A salátához a választott zöldségeket összedaraboljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással