Rántott hús zabpehelypanírban zöldségekkel és zöldhagymás öntettel
Mennyiségeket csak az öntethez írok,azt hogy mennyi húst készít, milyen zöldségeket választ, mindenkire rábízom.
Hozzávalók:
Rántotthúshoz:
Fűszerek a hús fűszerezéséhez
Sertéskaraj
Zabpehelyliszt
Tojás
Zabpehely(durvára darálva, nem porrá)
étolaj a sütéshez
Salátához:
Zöldségek(én itt fehér és piros húsú paprikát, paradicsomot, lilahagymát és egy kevés kukoricát választottam)
Öntethez
Egy nagydobozos tejföl
3 kiskanál mustár
3kiskanál nyírfacukor
1csapott kiskanál só
egy kis bors
3 közepes zöldhagyma
Elkészítés:
Az öntethez a tejfölt,mustárt,sót,borsot,nyírfacukrot összekeverjük,és a zöldhagymát(a fehér és zöld részét is felhasználva) nagyon apróra daraboljuk és az öntethez keverjük. Érdemes ezzel kezdeni, hogy amíg a hús és a zöldségek is elkészülnek, addig egy kicsit összeérjenek az ízek.
A rántott húst befűszerezzük,majd a szokásos módon elkészítjük, csak nem fehérliszttel, hanem zabpehelyliszttel és nem zsemlemorzsával, hanem durvára darált zabpehellyel. Ha kisült, alaposan leitatjuk a felesleges olajat.
A salátához a választott zöldségeket összedaraboljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése