Rakott csirkemell (majdnem) óvári módra fejes salátával





(Ezt az ételt nem muszáj csirkéből csinálni, lehet sertésből is pl.:combból, vagy karajból.)

Hozzávalók:

a rakott csirkéhez:
1 kg csirkemell

só, bors

60 dkg gomba (én csiperkét használtam)

petrezselyem

15 dkg sonka jellegű felvágott (én tarját használtam)

15 dkg sajt (ha óvári sajtot tennénk rá, akkor lenne igazából óvári módra, de én trappistát használtam)


salátához:
1 fej saláta

1 bögre víz

2 evőkanál 10%-os ételecet

2 evőkanál nyírfacukor


Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk, majd egy kis olajon kicsit megpároljuk, csak épp annyira,hogy ne legyen rózsaszín a közepe, majd a fedőt levéve kicsit megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy kis olajon megpároljuk, ízlés szerint sóval és petrezselyemmel ízesítjük.(A petrezselymet nem érdemes kihagyni, szerintem az a gomba lelke:).. )
Egy tűzálló edény aljára teszünk egy sor csirkemellet, rá a gombát (egy kis levet is tegyünk rá, hogy a csirke zaftos maradjon), majd még egy sor csirkét, ezután következik a sonka vagy tarja majd a tetejére reszeljük a sajtot.
Nagy lángon kb.30 perc alatt átsül és rápirul a sajt is.
(4főre bőven elegendő)

A salátát megtisztítjuk, 8-ba vágjuk. Egy bögre vizet kikeverünk 2 evőkanál ecettel és 2 evőkanál nyírfacukorral, ráöntjük a salátára, párszor jól megforgatjuk benne a salátát.
(ha 4 főre főzünk, másfél-két salátát csináljunk, ezzel egyenes arányban növelve a lé mennyiségét is)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással