Rakott csirkemell (majdnem) óvári módra fejes salátával
(Ezt az ételt nem muszáj csirkéből csinálni, lehet sertésből
is pl.:combból, vagy karajból.)
Hozzávalók:
a rakott csirkéhez:
1 kg csirkemell
só, bors
60 dkg gomba (én csiperkét használtam)
petrezselyem
15 dkg sonka jellegű felvágott (én tarját használtam)
15 dkg sajt (ha óvári sajtot tennénk rá, akkor lenne igazából óvári módra,
de én trappistát használtam)
salátához:
1 fej saláta
1 bögre víz
2 evőkanál 10%-os ételecet
2 evőkanál nyírfacukor
Elkészítés:
A csirkemellet szeletekre vágjuk, mindkét oldalát sózzuk,
borsozzuk, majd egy kis olajon kicsit megpároljuk, csak épp annyira,hogy ne
legyen rózsaszín a közepe, majd a fedőt levéve kicsit megpirítjuk.
A gombát megtisztítjuk, feldaraboljuk, majd egy kis olajon
megpároljuk, ízlés szerint sóval és petrezselyemmel ízesítjük.(A petrezselymet
nem érdemes kihagyni, szerintem az a gomba lelke:).. )
Egy tűzálló edény aljára teszünk egy sor csirkemellet, rá a
gombát (egy kis levet is tegyünk rá, hogy a csirke zaftos maradjon), majd még
egy sor csirkét, ezután következik a sonka vagy tarja majd a tetejére reszeljük
a sajtot.
Nagy lángon kb.30 perc alatt átsül és rápirul a sajt is.
(4főre bőven elegendő)
A salátát megtisztítjuk, 8-ba vágjuk. Egy bögre vizet
kikeverünk 2 evőkanál ecettel és 2 evőkanál nyírfacukorral, ráöntjük a
salátára, párszor jól megforgatjuk benne a salátát.
(ha 4 főre főzünk, másfél-két salátát csináljunk, ezzel
egyenes arányban növelve a lé mennyiségét is)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése