Tojásos nokedli
Hozzávalók:
5db tojás
4ek zabpehelyliszt
4ek graham liszt
1-1,5 dl
víz
só
olaj(a tojás sütéséhez)
Elkészítés:
A lisztekből, 2db tojásból és 1-1,5dl vízből (lisztfüggő mennyi
kell, a tészta állaga kb. mézsűrűségű kell, hogy legyen) csomómentesre
keverjük a nokedli tésztáját. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután
feljöttek a felszínre, még 1-2 percig főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük és
hideg vízzel leöblítjük.
3 tojásból, 3 csipet sóval a szokásos módon, egy leheletnyi
olajon rántottát sütünk, de mielőtt teljesen megszilárdulna a tojás, hozzáöntjük
a nokedlit és összesütjük.
Salátát (ki milyet szeret..), vagy savanyúságot kínálhatunk
mellé, én a fejes salátát ajánlom. Recept:
Ez az adag 2 főre bőven elegendő.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése