Tojásos nokedli




Hozzávalók:

5db tojás

4ek zabpehelyliszt

4ek graham liszt

1-1,5 dl víz


olaj(a tojás sütéséhez)

Elkészítés:

A lisztekből, 2db tojásból és 1-1,5dl vízből (lisztfüggő mennyi kell, a tészta állaga kb. mézsűrűségű kell, hogy legyen) csomómentesre keverjük a nokedli tésztáját. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután feljöttek a felszínre, még 1-2 percig főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
3 tojásból, 3 csipet sóval a szokásos módon, egy leheletnyi olajon rántottát sütünk, de mielőtt teljesen megszilárdulna a tojás, hozzáöntjük a nokedlit és összesütjük.
Salátát (ki milyet szeret..), vagy savanyúságot kínálhatunk mellé, én a fejes salátát ajánlom. Recept:
Ez az adag 2 főre bőven elegendő.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással