Borsópörkölt (nokedlivel)




Hozzávalók:

fél kg zöldborsó  (friss borsóból a legfinomabb)

1 fej hagyma

só, pirospaprika

olaj

víz


Elkészítés:
Készítünk egy pörköltalapot: Az apróra vágott  hagymát olajon üvegesre pirítjuk,majd szórunk rá piros paprikát, öntünk rá egy kis vizet, majd a hagymát jól főzzük szét. Hozzáadjuk a borsót, felöntjük vízzel (annyival,hogy épp csak lepje el), addig főzzük, amíg a borsó meg nem puhul és közben ízlés szerint sózzuk.

A nokedli receptjét egy régebbi bejegyzésemben már leírtam:http://egeszsegeseteszem.blogspot.hu/2013/05/tojasos-nokedli.html


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással