Charlotte torta egészséges változatban
Hozzávalók:
Piskóta X 2: ( Ez 1 db piskóta hozzávalói,ebből 2
db-ot kell sütni.)
4tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4tojás
4 dkg zabpehelyliszt
4dkg graham liszt
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
2 evőkanál víz
8 dkg nyírfacukor
1 csipet só
(sütőpor nem kell bele)
1üveg cukormentes baracklekvár
Krém:
5 dl tej
1 cs. vaníliapuding
2 ek. nyírfacukor
1.cs vaníliás nyírfacukor
1 cs. 20g-os étkezési zselatin
5 dl HULALA növényi tejszín (cukormentes változat)
Krém:
5 dl tej
1 cs. vaníliapuding
2 ek. nyírfacukor
1.cs vaníliás nyírfacukor
1 cs. 20g-os étkezési zselatin
5 dl HULALA növényi tejszín (cukormentes változat)
3-4 ek. nyírfaporcukor (ki milyen édesszájú…)
60g cukormentes étcsokoládé
1ek. étolaj
Elkészítés:
- a nyírfacukrot a tojással majd a vízzel robotgéppel
kikeverjük majd a liszteteket is fokozatosan belekeverjük
- a tojásfehérjét a csipet sóval felverjük
- a kettőt óvatosan forgassuk össze fakanállal
- sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben kb.15 percig kell sütni.(sütőtől függően 10-15perc)
- Papírostól felcsavarjuk és úgy hűtjük ki
- ha kihűlt, diétás lekvárral megkenjük, feltekerjük, közben pedig eltávolítjuk a sütőpapírt
- a tojásfehérjét a csipet sóval felverjük
- a kettőt óvatosan forgassuk össze fakanállal
- sütőpapírral kibélelt tepsiben előmelegített sütőben kb.15 percig kell sütni.(sütőtől függően 10-15perc)
- Papírostól felcsavarjuk és úgy hűtjük ki
- ha kihűlt, diétás lekvárral megkenjük, feltekerjük, közben pedig eltávolítjuk a sütőpapírt
- A tejből, pudingporból, nyírfacukorból pudingot főzünk
- ha levettük a tűzről beleöntjük a vaníliás cukrot
- kihűtjük
- a zselatint pár ek. vízben, gázon felolvasztjuk,de nem szabad forralni! csak melegíteni majd langyosra visszahűtjük
- a feloldott zselatint a kihűlt pudinghoz keverjük robotgéppel
- a tejszínt a nyírfaporcukorral felverjük habbá
- fakanállal óvatosan összekeverjük a tejszínhabot a pudingos zselatinos krémmel
A piskótatekercseket feldaraboljuk, egy gömbölyű tál alját kibéleljük vele, a krémet beletöltjük és az aljára is piskótatekercseket teszünk.(A krém összeállítása előtt érdemes a tálat előkészíteni a piskótákkal, nehogy a krém megszilárduljon mire bele kellene önteni)
Egy kerek tálcát a tetejére nyomunk, és így tesszük a hűtőbe. Minimum 3-5 órát, de inkább egy éjszakát legyen hűtőbe.
Csak ezután szabad fejre borítani a tálcára amit a tál tetejére nyomtunk.
A tortára 1 evőkanállal olajjal gőz felett felolvasztott jó minőségű cukormentes étcsokoládét csorgatunk.
- ha levettük a tűzről beleöntjük a vaníliás cukrot
- kihűtjük
- a zselatint pár ek. vízben, gázon felolvasztjuk,de nem szabad forralni! csak melegíteni majd langyosra visszahűtjük
- a feloldott zselatint a kihűlt pudinghoz keverjük robotgéppel
- a tejszínt a nyírfaporcukorral felverjük habbá
- fakanállal óvatosan összekeverjük a tejszínhabot a pudingos zselatinos krémmel
A piskótatekercseket feldaraboljuk, egy gömbölyű tál alját kibéleljük vele, a krémet beletöltjük és az aljára is piskótatekercseket teszünk.(A krém összeállítása előtt érdemes a tálat előkészíteni a piskótákkal, nehogy a krém megszilárduljon mire bele kellene önteni)
Egy kerek tálcát a tetejére nyomunk, és így tesszük a hűtőbe. Minimum 3-5 órát, de inkább egy éjszakát legyen hűtőbe.
Csak ezután szabad fejre borítani a tálcára amit a tál tetejére nyomtunk.
A tortára 1 evőkanállal olajjal gőz felett felolvasztott jó minőségű cukormentes étcsokoládét csorgatunk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése