Zöldséges sertésragu




Hozzávalók:

1kg sertés hús( karaj, comb vagy tarja is lehet)

magyaros fűszerkeverék, só

olaj a sütéshez

3-4 közepes fej lilahagyma

1,5 db kaliforniai paprika (de szerintem bármelyik édes húsú paprika jó)

3-4 marék borsó

 kevés víz

Elkészítés:

A húst csíkokra vágjuk, egy kevés olajon megpároljuk, magyaros fűszerrel és sóval ízesítjük, majd lepirítjuk. Az edényből kiszedjük a húst, a maradék főszeres olajhoz öntünk még egy kevés olajat, esetleg egy kis vizet és beledobjuk a karikára vágott hagymát. Ha kezd puhulni, hozzádobjuk a csíkokra vágott paprikát és lefedjük. Ha kezd puhulni, akkor a fedőt levesszük és pirítjuk őket, majd ha már majdnem kész, hozzá dombjuk a friss borsót (ha fagyasztott, akkor hamarabb tegyük bele, mondjuk a hagymával együtt), tegyük bele a kisült húst is és, hogy legyen egy kis szaftja, öntsünk rá egy kis vizet, majd ellenőrizzük ezután a ragu sósságát, ha szükséges még sózzuk és pár perc alatt rottyantsuk össze az egészet.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással