Zöldséges sertésragu
Hozzávalók:
1kg sertés hús( karaj, comb vagy tarja is lehet)
magyaros fűszerkeverék, só
olaj a sütéshez
3-4 közepes fej lilahagyma
1,5 db kaliforniai paprika (de szerintem bármelyik édes húsú
paprika jó)
3-4 marék borsó
kevés víz
Elkészítés:
A húst csíkokra vágjuk, egy kevés olajon megpároljuk,
magyaros fűszerrel és sóval ízesítjük, majd lepirítjuk. Az edényből kiszedjük a
húst, a maradék főszeres olajhoz öntünk még egy kevés olajat, esetleg egy kis
vizet és beledobjuk a karikára vágott hagymát. Ha kezd puhulni, hozzádobjuk a
csíkokra vágott paprikát és lefedjük. Ha kezd puhulni, akkor a fedőt levesszük
és pirítjuk őket, majd ha már majdnem kész, hozzá dombjuk a friss borsót (ha
fagyasztott, akkor hamarabb tegyük bele, mondjuk a hagymával együtt), tegyük
bele a kisült húst is és, hogy legyen egy kis szaftja, öntsünk rá egy kis
vizet, majd ellenőrizzük ezután a ragu sósságát, ha szükséges még sózzuk és pár
perc alatt rottyantsuk össze az egészet.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése