Kakaókrémes piskótatekercs




Hozzávalók:

Piskótához:

4 tojás

5dkg zabpehelyliszt

3dkg graham liszt

8dkg nyírfacukor

2ek. víz

1 csipet só

Krémhez:

fél cs. étcsokoládés pudingpor

egy ek. nyírfacukor

1kisebb tojás

2,5 dl tej

fél ek. zabpehelyliszt

5dkg nyírfa porcukor

1 ek. kakaópor

7 dkg vaj

Elkészítés:

A 4 tojást szétválasztjuk, fehérjére és sárgájára. A sárgáját a cukorral és egy ek. vízzel robotgéppel kikeverjük, ezután folyamatos keverés mellett hozzáadagoljuk a liszteket. A fehérjéből egy ek. vízzel és egy csipet sóval kemény habot verünk, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás lisztes masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és elegyengetjük, előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük(tűpróba!)
Melegen papírostól tekerjük fel és hagyjuk kihűlni, így nem fog törni a piskótalapunk.
A pudingport, tojást, lisztet, 1 ek. nyírfacukrot egy kis tejjel simára, csomómentesre kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett, tartalék lángon hozzácsorgatjuk a maradék tejhez, amit közben fel kell forralni.( Először nehezen sűrűsödik, majd olyan mintha csomós lenne az egész, de legyünk kitartóak, pár perc múlva, a folyamatos keverés mellett a csomók eltűnnek és a krém valóban krém lesz :)..). A krémet kihűtjük teljesen, majd a vajat a nyírfa porcukorral és a kakaóporral felhabosítjuk, majd kanalanként a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótáról előre is levehetjük a sütőpapírt vagy feltekerés közben is, a lényeg, hogy megkenjük a krém kb. 4/5-ével, a sütőpapírt eltávolítva feltekerjük, majd a maradék krémet elkenjük a tekercs tetején.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással