Kakaókrémes piskótatekercs
Hozzávalók:
Piskótához:
4 tojás
5dkg zabpehelyliszt
3dkg graham liszt
8dkg nyírfacukor
2ek. víz
1 csipet só
Krémhez:
fél cs. étcsokoládés pudingpor
egy ek. nyírfacukor
1kisebb tojás
2,5 dl
tej
fél ek. zabpehelyliszt
5dkg nyírfa porcukor
1 ek. kakaópor
7 dkg vaj
Elkészítés:
A 4 tojást szétválasztjuk, fehérjére és sárgájára. A
sárgáját a cukorral és egy ek. vízzel robotgéppel kikeverjük, ezután folyamatos
keverés mellett hozzáadagoljuk a liszteket. A fehérjéből egy ek. vízzel és egy
csipet sóval kemény habot verünk, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a
tojássárgájás lisztes masszába. Sütőpapírral kibélelt tepsibe öntjük és
elegyengetjük, előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük(tűpróba!)
Melegen papírostól tekerjük fel és hagyjuk kihűlni, így nem
fog törni a piskótalapunk.
A pudingport, tojást, lisztet, 1 ek. nyírfacukrot egy kis tejjel
simára, csomómentesre kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett, tartalék
lángon hozzácsorgatjuk a maradék tejhez, amit közben fel kell forralni.( Először
nehezen sűrűsödik, majd olyan mintha csomós lenne az egész, de legyünk
kitartóak, pár perc múlva, a folyamatos keverés mellett a csomók eltűnnek és a
krém valóban krém lesz :)..). A krémet kihűtjük teljesen, majd a vajat a nyírfa porcukorral
és a kakaóporral felhabosítjuk, majd kanalanként a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótáról előre is levehetjük a sütőpapírt vagy
feltekerés közben is, a lényeg, hogy megkenjük a krém kb. 4/5-ével, a sütőpapírt
eltávolítva feltekerjük, majd a maradék krémet elkenjük a tekercs tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése