Gombás húsos töltött palacsinta
Hozzávalók:
A palacsinta hozzávalói:http://egeszsegeseteszem.blogspot.hu/2013/06/dietas-palacsinta-zabpehelyliszttel.html
1 nagy fej vöröshagyma
olaj (a hagyma dinszteléséhez)
fél kg darált hús (lehet sertés vagy szárnyas is, teljesen mindegy)
1 üveg gomba (350g-os), de lehet friss is (20 dkg)
só, bors, pirospaprika
3,5-4dl tejföl
Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük a szokásos módon.
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált
húst, egy kis vizet öntünk alá. Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a gombát,
amit jó apróra szeleteltünk, majd sózzuk, borsozzuk és ha kész, még
pirospaprikát is teszünk rá 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.
Ez a töltelékmennyiség 12db palacsintához elegendő.
A palacsinták közepére teszünk a töltelékből úgy, hogy a szaftot
lecsurgatjuk és kockákat hajtogatunk belőlük, amiket egy hőálló tálban szorosan
egymás mellé teszünk. A szaftot kikeverjük a tejföllel és lelocsoljuk vele a palacsintákat.
Addig sütjük, amíg a tejföl egy kicsit megpirul a tetején.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése