Gombás húsos töltött palacsinta





Hozzávalók:


1 nagy fej vöröshagyma

olaj (a hagyma dinszteléséhez)

fél kg darált hús (lehet sertés vagy szárnyas is, teljesen mindegy)

1 üveg gomba (350g-os), de lehet friss is (20 dkg)

só, bors, pirospaprika

3,5-4dl tejföl

Elkészítés:
A palacsintákat kisütjük a szokásos módon.
A hagymát felaprítjuk, üvegesre pároljuk, rátesszük a darált húst, egy kis vizet öntünk alá. Mikor már majdnem megfőtt, hozzáadjuk a gombát, amit jó apróra szeleteltünk, majd sózzuk, borsozzuk és ha kész, még pirospaprikát is teszünk rá 1-2 perccel azelőtt, hogy eloltjuk alatta a tüzet.
Ez a töltelékmennyiség 12db palacsintához elegendő.
A palacsinták közepére teszünk a töltelékből úgy, hogy a szaftot lecsurgatjuk és kockákat hajtogatunk belőlük, amiket egy hőálló tálban szorosan egymás mellé teszünk. A szaftot kikeverjük a tejföllel és lelocsoljuk vele a palacsintákat. Addig sütjük, amíg a tejföl egy kicsit megpirul a tetején.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással