Krátersüti
Hozzávalók:
1 púpos evőkanál zabpehelyliszt
1 púpos evőkanál teljes kiőrlésű liszt
1 púpos teáskanál sütőpor
5 db tojás
1 csipet só
4 evőkanál víz
1 púpos evőkanál kakaópor
2 púpos evőkanál+ 2 evőkanál+ 3 kiskanál nyírfacukor
1 cs. vaníliapuding
4 dl tej
2,5dl tejföl
Elkészítés:
A tojásokat kettéválasztjuk a fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk.A sárgáját 2 ek. nyírfacukorral kikeverjük, hozzáadjuk a vizet,fokozatos adagolással belekeverjük a liszteket és a sütőport. Ezt a masszát összeforgatjuk a tojáshabbal. A tészta felét a tepsibe öntjük(én sütőpapírral béleltem ki, de ki lehet vajazni és lisztezni is), a másik feléhez kakaóport adunk.Rácsorgatjuk a világos tésztára(nem kell szép egyenletesnek lennie:)...). A tejből 2ek. nyírfacukorral vaníliás pudingot megfőzzük,ezt is a tésztára/tésztába csorgatjuk. Előmelegített sütőben (közepes és nagy láng közötti fokozaton) tűpróbáig sütjük,(20-30perc). Ha megsült, a tetejét megkenjük 2,5dl 3 kiskanál nyírfa porcukorral kikevert tejföllel. Langyosra hűlve már szeletelhető. Ezt az adagot én egy 32X19cm-es kisebb tepsiben sütöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése