Töltött virsli káposztasalátával
Hozzávalók:
6 pár virsli (lehetőleg magas hústartalmú,mesterséges adalékoktól mentes)
15 dkg tarja(felvágott)
1 kisebb fej lilahagyma
20 dkg sajt
1 kg fejes káposzta
6 evőkanál nyírfacukor
6 evőkanál 10%-os ételecet
3-4 csipet só
köménymag ízlés szerint(én kb. 2 teáskanálnyit használtam)
kb. 2dl víz
Elkészítés:
A virsliket középen bevágjuk,hőálló tálba vagy tepsibe rakjuk egymás mellé kb. fél cm rést hagyva(ha megsülnek "össze fognak nőni":)..)A tarját kb. 1 cm-es csíkokra vágjuk és a virslikbe töltjük. A lilahagymát vékony szeletekre vágjuk, ezt is beletöltjük. Végül reszelt sajttal bőven megszórjuk.A sajt pirulásáig sütjük.(15-25perc/sütőfüggő)
A káposztát legyaluljuk, a többi hozzávalóból kikeverjük a levét, majd a káposztára öntjük. Legalább 2-3 órát állni hagyjuk,hogy összeérjenek az ízek.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése