Sült csirkecomb


Hozzávalók:
csirkecomb
fűszerek
olaj

Elkészítés:
Szerintem egy jó sült csirke titka az egyszerűség. A megtisztított csirkacombokat előző nap, de minimum a sütés előtt 3-5 órával befűszerezzük. Én itt is az egyszerűség híve vagyok, simán csak sóztam. Kiolajozott tepsibe tesszük bőrös felükkelvel lefelé. Fóliával lefedve puhulásig sütjük, nagyobb lángon 30-40 perc(sütőfüggő). A fóliát levéve megfordítgatjuk a húsokat bőrükkel felfelé. Tovább sütjük, közben 1-2-szer meglocsolgatva  az olajjal keveredett kisült zsírjával.Bátran süthetjük pirulásig.Én akkor szeretem a legjobban, ha a bőre már "töpörtyűsre",ropogósra sül.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással