Étcsokoládés mandulatorta
Étcsokoládés mandulatorta
Hozzávalók:
Piskótához:
6 tojás
6dkg zabpehelyliszt
6dkg graham liszt
12dkg nyírfacukor
6ek. víz
1 csipet só
Krémhez:
1 cs. étcsokoládés pudingpor
egy ek. nyírfacukor
1 nagyobb tojás
5 dl tej
1 ek. zabpehelyliszt
10dkg nyírfa porcukor
2 ek. kakaópor
15 dkg vaj
10 dkg durvára vágott mandula
Mázhoz:
10 dkg cukormentes étcsokoládé
5 dkg vaj
Elkészítés:
A 6 tojást szétválasztjuk, fehérjére és
sárgájára. A sárgáját a cukorral és vízzel robotgéppel kikeverjük, ezután folyamatos
keverés mellett hozzáadagoljuk a liszteket. A fehérjéből egy csipet sóval
kemény habot verünk, majd ezt óvatosan beleforgatjuk a tojássárgájás lisztes
masszába. Sütőpapírral kivajazott, zabpehelylisztezett tortaformába öntjük,
előmelegített sütőben magas hőfokon megsütjük(tűpróba!)
A pudingport, tojást, lisztet, 2 ek. nyírfacukrot egy kis tejjel simára, csomómentesre kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett, tartalék lángon hozzácsorgatjuk a maradék tejhez, amit közben fel kell forralni.( Először nehezen sűrűsödik, majd olyan mintha csomós lenne az egész, de legyünk kitartóak, pár perc múlva, a folyamatos keverés mellett a csomók eltűnnek és a krém valóban krém lesz J..). A krémet kihűtjük teljesen, majd a vajat a nyírfa porcukorral és a kakaóporral felhabosítjuk, majd kanalanként a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát 3 részre vágjuk,belülre a krém kenése után megszórjuk pirított (serpenyőben szárazon) mandulával(egyik felét az első emeletre másikat a másodikra).Egy kevés krémet hagyjunk ki az oldalára. A csokit és vajat összeolvasztva bevonjuk a torta tetejét. Ha megszilárdult, utána kenjük a maradék krémet a torta oldalára.
A pudingport, tojást, lisztet, 2 ek. nyírfacukrot egy kis tejjel simára, csomómentesre kikeverjük, majd folyamatos keverés mellett, tartalék lángon hozzácsorgatjuk a maradék tejhez, amit közben fel kell forralni.( Először nehezen sűrűsödik, majd olyan mintha csomós lenne az egész, de legyünk kitartóak, pár perc múlva, a folyamatos keverés mellett a csomók eltűnnek és a krém valóban krém lesz J..). A krémet kihűtjük teljesen, majd a vajat a nyírfa porcukorral és a kakaóporral felhabosítjuk, majd kanalanként a kihűlt krémhez keverjük.
A piskótát 3 részre vágjuk,belülre a krém kenése után megszórjuk pirított (serpenyőben szárazon) mandulával(egyik felét az első emeletre másikat a másodikra).Egy kevés krémet hagyjunk ki az oldalára. A csokit és vajat összeolvasztva bevonjuk a torta tetejét. Ha megszilárdult, utána kenjük a maradék krémet a torta oldalára.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése