Túrós nokedli

Hozzávalók:

3 db tojás

5 ek zabpehelyliszt

5 ek graham liszt

1,5-2 dl víz


20 dkg túró

20 dkg tarja(felvágott)+ pár csepp olaj megpirítani

1 nagy doboz tejföl

Elkészítés:
A lisztekből, tojásokból és  vízből (lisztfüggő mennyi kell, a tészta állaga kb. mézsűrűségű kell, hogy legyen) csomómentesre keverjük a nokedli tésztáját. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk.  Miután feljöttek a felszínre, még 1-2 percig főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
Megpirítjuk a kockára vágott tarját,  áttörjük a túrót villával és a nokedlihez adjuk mindkettőt. Tejföllel meglocsolva tálaljuk:)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással