Túrós nokedli
Hozzávalók:
3 db tojás
5 ek zabpehelyliszt
5 ek graham liszt
1,5-2 dl víz
só
20 dkg túró
20 dkg tarja(felvágott)+ pár csepp olaj megpirítani
1 nagy doboz tejföl
Elkészítés:
A lisztekből, tojásokból és vízből (lisztfüggő mennyi kell, a tészta állaga kb. mézsűrűségű kell, hogy legyen) csomómentesre keverjük a nokedli tésztáját. Forrásban lévő sós vízbe szaggatjuk. Miután feljöttek a felszínre, még 1-2 percig főzzük, majd tésztaszűrővel kiszedjük és hideg vízzel leöblítjük.
Megpirítjuk a kockára vágott tarját, áttörjük a túrót villával és a nokedlihez adjuk mindkettőt. Tejföllel meglocsolva tálaljuk:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése