Sertéssült mustáros balzsamecetes salátával
Hozzávalók:
Sertéskaraj(én csontosat vettem, de lehet csont nélküli is, vagy tarja is)
Só,bors,pirospaprika,fokhagyma,szárított zellerlevél
olaj a hús sütéséhez és a salátaöntethez (olíva, napraforgó,..amilyen van:)..)
mustár
balzsamecet
őrölt bors
Zöldségek: saláta,lilahagyma,uborka,paradicsom, kápia paprika (én ezeket használtam)
Elkészítés:
A húst befűszerezzük,tepsiben fólia alatt kis olajjal megpároljuk, majd a fóliát levéve, egyszer-kétszer átforgatva pirosra sütjük. A zöldségeket a salátához összevágjuk. A salátaöntethez a mustárt, balzsamecetet és olajat kevés őrölt borssal kikeverjük,és öntetként a zöldségere kanalazzuk(kanálban mérve arányaiban nekem az öntet úgy ízlett legjobban, hogy kicsit több a mustár mint a balzsamecet és az olaj kb. duplája a többi összetevőnek).
Megjegyzések
Megjegyzés küldése