Hideg joghurtos alma-barack (krém)leves


Hozzávalók:
1 jó nagy alma
fél üveg cukormentes őszibarackbefőtt levével együtt
kb.1,5l víz
3 ek. nyírfacukor
3 ek citromlé(lehetőleg frissen facsart)
fél tk. mézeskalács fűszerkeverék
fél cs. vaníliás pudigpor
1 doboz joghurt
Elkészítés:
Az almát meghámozzuk,felkockázzuk,vízzel felöntve, cukorral citromlével és a mézeskalács fűszerkeverékkel ízesítve puhára főzzük.A pudigport kikeverjük a joghurttal csomómentesre, ebbe a leves leves levéből kanalazunk,így hígítva a habarást és egyenlítve a hőmérséklet különbséget a hideg joghurt és a forró leves között, így megelőzve,hogy kicsapódjon a tetejére a joghurt.A levesbe öntjük a barackot a levével együtt(a barackbefőtt általában olyan puha,hogy már nem igényel különösebb főzést) és beleöntjük a joghurtos habarást.Összeforraljuk,majd elzárjuk és hűtve tálaljuk. Aki krémlevesként szeretné fogyasztani,az botturmix segítségével krémesítheti.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással