Paradicsomleves
Hozzávalók:
2 csapott ek. zabpehelyliszt
kb. 3-4 ek. olaj
fél liter paradicsomlé (cukormentes)
1 csipet só
1-2 ek xilit vagy eritrit
kb. 2 dl víz
Elkészítés:
A lisztből és olajból rántást készítünk,felöntjük paradicsomlével. Teszünk bele egy csipet sót, felforraljuk, főzzük kb. 10 percig, közben hígítjuk vízzel tetszés szerint(attól függ milyen sűrűnek szereted, én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá) és édesítjük xilittel vagy eritrittel (először 1 evőkanállal, kóstoljuk meg, ha még édesebben szeretjük,tegyünk még bele).Ebből aza adagból 4-5 tényérnyi levesünk lesz.
+én egy pici szénhidrát csökkentett cérnametéltet tettem hozzá, ezt készen vettem, de csak mert hiányérzetem lett volna,ha nem raktam volna bele:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése