Paradicsomleves



Hozzávalók:

2 csapott ek. zabpehelyliszt

kb. 3-4 ek. olaj

fél liter paradicsomlé (cukormentes)

1 csipet só

1-2 ek xilit vagy eritrit

kb. 2 dl víz

Elkészítés:

A lisztből és olajból rántást készítünk,felöntjük paradicsomlével. Teszünk bele egy csipet sót, felforraljuk, főzzük kb. 10 percig, közben hígítjuk vízzel tetszés szerint(attól függ milyen sűrűnek szereted, én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá) és édesítjük xilittel vagy eritrittel (először 1 evőkanállal, kóstoljuk meg, ha még édesebben szeretjük,tegyünk még bele).Ebből aza adagból 4-5 tényérnyi levesünk lesz.

+én egy pici szénhidrát csökkentett cérnametéltet tettem hozzá, ezt készen vettem, de csak mert hiányérzetem lett volna,ha nem raktam volna bele:)




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással