Sárgaborsó főzelék
500g sárgaborsó
víz
2 db babérlevél
só
1 ek. olaj
fél tk. pirospaprika
pici bors
Elkészítés:
A sárgaborsót feltesszük főni annyi vízben ,hogy ellepje, beledobjuk a babérleveleket is. Ha már puhul,ízesítjük sóval, pirospaprikával és egy kis borssal, Tulajdonképpen szétfőzzük a borsót,amilyen krémes állagúra szeretnénk a főzelékben és közben szükség esetén vízzel higítgatjuk (a borsó magába szívja a vizet, valószínűleg ezért nem elég végig az a mennyiség, amiben feltettük főni) .Mikor majdnem kész, tegyünk bele egy evőkanál olajat,hogy krémesebb legyen. Ha pedig már kész, a babérleveleket vegyük ki, mert megkeseredik körülötte a főzelék, ha benne hagyjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése