Sárgaborsó főzelék



Hozzávalók:

500g sárgaborsó

víz

2 db babérlevél

só 

1 ek. olaj

fél tk. pirospaprika

pici bors


Elkészítés:

A sárgaborsót feltesszük főni annyi vízben ,hogy ellepje, beledobjuk a babérleveleket is. Ha már puhul,ízesítjük sóval, pirospaprikával és egy kis borssal, Tulajdonképpen szétfőzzük a borsót,amilyen krémes állagúra szeretnénk a főzelékben és közben szükség esetén vízzel higítgatjuk (a borsó magába szívja a vizet, valószínűleg ezért nem elég végig az a mennyiség, amiben feltettük főni) .Mikor majdnem kész, tegyünk bele egy evőkanál olajat,hogy krémesebb legyen. Ha pedig már kész, a babérleveleket vegyük ki, mert megkeseredik körülötte a főzelék, ha benne hagyjuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással