Sertéspörkölt
Fél kg sertéshús (comb vagy karaj)
1 nagy fej vöröshagyma
1 duci gerezd fokhagyma:)
olaj
1 tk. pirospaprika
fél tk, őrölt kömény
só (ízlés szerint, én 1,5 tk.-nyit használtam)
pici őröltbors
víz
Elkészítés:
A vöröshagymát apróra darabolva olajon megdinszteljük, rátesszük a pirospaprikát és egy pici vizet( a paprika megkeseredik ha megég) és ezt átrottyantjuk, majd beletesszük a kockára vágott húst és felöntjük annyi vízzel hogy szinte ellepje( egy kis vizet a hús is enged majd ki magából). Hozzáadjuk a sót, őrölt köményt, borsot, és egy gerezd fokhagymát fokhagymanyomón át paszírozunk hozzá. Enyhén forrásban főzzük,amíg megpuhul a hús és a szaft besűrűsödik.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése