Fokhagymás rák salátával és pirítóssal
Fokhagymás rák salátával és pirítóssal
Hozzávalók
1 csomag fagyasztott, tisztított rák . (22db rákocska volt benne, a g.-ra nem emlékszem, de ha kiderítettem, akkor pótolom)
8 dkg vaj+ a pirítósok kenéséhez
kb. 8 gerezd fokhagyma
színes bors
nártium glutamát mentes fokhagymasó
kb 30dkg salátakeverék
1 citrom
2 db tejes kiőrlésű baguette
A rákokat 5 dkg vajban, apróra vágott kb. 5 gerezd fokhagymával enyhén megszórva fokhagymasóval és színes borssal megsütjük, kb. 10 perc mire megpuhul. Ha kész, ugyanebbe a serpenyőbe még 3dkg vajat megolvasztunk esetleg még fokhagymát is dobhatunk bele, majd ha kész, a rákokra öntjük a tányéron.A salátakeverékre citromlevet facsarunk. A baguetteket karikákra vágjuk és megkenjük vajjal, apróra vágott fokhagymát teszünk rájuk és megpirítjuk sütőben.
Tálaláskor a vajjal leöntött rákokat még kicsit citromlével lefacsarjuk, a salátát és pirítósokat mellé pakoljuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése