Kakaós kekszes alapú epres joghurtos tejszínhabos torta
Hozzávalók:
Keksz:
7, 5dkg zabpehelyliszt
7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs darál vaníliás xilit (5g)
3 ek. xilit vagy eritrit
1 tojás
7 dkg vaj
1 csapott evőkanál kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
(+10 dkg vaj a kekszmorzsa összegyúrásához)
7, 5dkg zabpehelyliszt
7,5 dkg teljes kiőrlésű liszt
1 cs darál vaníliás xilit (5g)
3 ek. xilit vagy eritrit
1 tojás
7 dkg vaj
1 csapott evőkanál kakaó
1 mokkáskanál sütőpor
1 csipet só
(+10 dkg vaj a kekszmorzsa összegyúrásához)
Krém:
5 dl cukormentes epres joghurt
4 dl cukormentes tejszín
15-20 dkg eper feldarabolva
10-12 dkg por eritrit (mivel nem lesz hőkezelve a krém, így a xilitet a krémbe nem ajánlom)
10 g-os zselatin+1dl víz
5 dl cukormentes epres joghurt
4 dl cukormentes tejszín
15-20 dkg eper feldarabolva
10-12 dkg por eritrit (mivel nem lesz hőkezelve a krém, így a xilitet a krémbe nem ajánlom)
10 g-os zselatin+1dl víz
Tetejére:
1 dl cukormenetes tejszín
1ek. por eritrit
1 dl cukormenetes tejszín
1ek. por eritrit
Elkészítés:
A kekszet előző nap érdemes megsütni (csak a hozzávalókat össze kell dolgozni, kb. fél cm vastagra nyújtani, kockákra vágni, sütőpapíros tepsire rendezve, közepes lángon előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül). A kihűlt kekszeket összetörjük, vagy ledaráljuk, 10 dkg vajjal összedolgozva a tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémnél: a joghurthoz adjuk a feldarabolt epret, a por eritritet és az előírás szerint vízzel elkészített zselatint(langyosra hűtve), amikor már kezd sűrűsödni a joghurt, hozzákeverjük a felvert tejszínt és a kekszes rétegre simítjuk. Hűtőbe téve, legalább 4 órán át, de jobb ha egy éjszakán át dermesszük, majd a kapcsos formát levesszük.
A tetejét por eritrittel felvert tejszínnel és eper szeletekkel díszítjük.
A kekszet előző nap érdemes megsütni (csak a hozzávalókat össze kell dolgozni, kb. fél cm vastagra nyújtani, kockákra vágni, sütőpapíros tepsire rendezve, közepes lángon előmelegített sütőben 10-15 perc alatt megsül). A kihűlt kekszeket összetörjük, vagy ledaráljuk, 10 dkg vajjal összedolgozva a tortaforma aljába egyenletesen lenyomkodjuk, hűtőbe tesszük, amíg a krém elkészül.
A krémnél: a joghurthoz adjuk a feldarabolt epret, a por eritritet és az előírás szerint vízzel elkészített zselatint(langyosra hűtve), amikor már kezd sűrűsödni a joghurt, hozzákeverjük a felvert tejszínt és a kekszes rétegre simítjuk. Hűtőbe téve, legalább 4 órán át, de jobb ha egy éjszakán át dermesszük, majd a kapcsos formát levesszük.
A tetejét por eritrittel felvert tejszínnel és eper szeletekkel díszítjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése