Amerikai palacsinta csokipudinggal és tejszínhabbal
Hozzávalók:
palacsintához:
195g zabpehelyliszt
300 ml tej
1 tojás
1 cs sütőpor
60g vaj+ a sütéshez
3 ek. eririt
fél kk. só
Pudingpor:
3/4 csomag csokis pudingpor
5dl tej
3-4ek eritrit
Tejszínhabhoz:
250ml cukormentes tejszín
(aki édesíteni akarja még tehet bele valamilyen édesítőszert)
Elkészítés:
A palacsintához a lisztet, eritritet, sütőport és sót összekeverjük. Egy másik tálba a tojást kézi habverővel felverjül, hozzáönjük az olvasztott, de langyosa hűtött vajat(vissza kell hűteni mert, különben a tojás"megfő"és darabos lesz a tésztában) és a langyos tejet (ne legyen hideg mert a vaj kicsapódik, de forró sem , hogy tojás se főjjön meg). Ezt a keveréket 1-2 percig habosítjuk, majd fokozatosan a lisztes keverékhez öntjük. Vajon kis korongokat sütünk .
A pudingot hagyományos módon tejből, pudigporból eritrittel elkészítjük.
A habhoz én habszifont használtam, de simán fel is lehet verni és habzsákból kinyoni.
A megadott hozzávalókból kb. 18-20db 6-8cm átmérőjű palacsinta lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése