Amerikai palacsinta csokipudinggal és tejszínhabbal

 




Hozzávalók:

palacsintához:

195g zabpehelyliszt

300 ml tej

1 tojás 

1 cs sütőpor

60g vaj+ a sütéshez

3 ek. eririt 

fél kk. só


Pudingpor:

3/4 csomag csokis pudingpor

5dl tej

3-4ek eritrit


Tejszínhabhoz:

250ml cukormentes tejszín 

(aki édesíteni akarja még tehet bele valamilyen édesítőszert)


Elkészítés:

A palacsintához a lisztet, eritritet, sütőport és sót összekeverjük. Egy másik tálba a tojást kézi habverővel felverjül, hozzáönjük az olvasztott, de  langyosa hűtött vajat(vissza kell hűteni mert, különben  a tojás"megfő"és darabos lesz a tésztában) és a langyos tejet (ne legyen hideg mert a vaj kicsapódik, de forró sem , hogy tojás se főjjön meg). Ezt a keveréket 1-2 percig habosítjuk, majd fokozatosan  a lisztes keverékhez öntjük. Vajon kis korongokat sütünk .

A pudingot hagyományos módon tejből, pudigporból eritrittel elkészítjük.

A habhoz én habszifont használtam, de simán fel is lehet verni és habzsákból kinyoni.

A megadott hozzávalókból  kb. 18-20db  6-8cm átmérőjű palacsinta lesz.




Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással