Cheddar-ral és jalapeño paprikàval töltött baconbe tekert csirkemell balzsamecetes pirìtott szezàmmagos vegyes salàtàval
Hozzávalók:
Csirkemellhez:
2 egész csirkemell( 12szeletre végva)
só
15dkg cheddar sajt
japeno paprika (12 db ,nyers vagy savanyított)
12 szelet bacon
3 ek. étolaj
víz
Salátához :
tetszés szerinti zöldségek (én 1 fej jégasalátát, 2 paradicsomot, egy fél kígyóuborkát, 1 kis doboz kukoricát és 1 fej lilahagymát használtam fel)
balzsamecet
1 nagy marék szezámmag
Elkészítés:
A csirkemell szeleteket kicsit megsóztam,kiklopfoltam. Közepükre egy csík sajtot és paprikaszeleteket tettem, feltekertem és köréjük egy-egy csík bacont csavartam. Egy hőálló tálba tetem (lehet simén tepsibe is ), kb 3 ek olajjal és pici vízzel meglocsoltam , majd fólia alatt a hús puhulásáig sütöttem a gáztsütő legnagyobb fokozatán. Amikor a hús megpult, a fóliát levettem, leöntöttem a hús által kieresztett levet és visszatettem a bacon pirulásáig (kb 30-35 perc összesen, előmelegített sütőben).
A salátához a zöldségeket feldaraboltam, a tányéra pakoltam, száraz serpenyőben megpirítottam a szezámmagot, abból egy keveset azt rászórtam és balzsamecettel meglocsoltam.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése