Málnás panna cotta
Hozzávalók:
Tejszínes réteghez:
1dl tejszín (30%-os)
2 dl tej
5 dkg eritrit
1 cs vaníliás xilit
1cs. só
2 tk. Zselatin
0.5dl víz
Málnás réteghez:
8-10 dkg fagyasztott málna
1tk . zselatin
3 ek víz
Elkészítés:
A tejszínes réteghez, a hideg vízben oldjuk fel a zselatint, majd a tej kivételével a többi hozzávalót összeöntve tegyük fel melegíteni, amikor éppen kezd forrni,tegyük bele a feloldott zselatint, amikorr ezzel is épp felforr, gyorsan vegyük le a tűzről és keverjük bele a tejet,majd öntsük a poharakba,hagyjuk megdermedni.
A zselatint a hideg vízben feloldjuk. A fagyott málnát egy lábasban felmelegítjük, hozzáadjuk az eritritet és a feloldott zselatint és langyosra hűtve(nem forrón) a tejszínes rétegeken elosztjuk.
Hagyjuk az egészet megdermedni.
(Ezek az arányok 2 adaghoz vanank megadva.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése