Csirkemájas burger hagymalekvárral
Hozzávalók:
Hagymalekvárhoz:
1 nagy fej lilahagyma
olaj
1 csipet só
2tk. eritrit
1tk balzsamecet
Burgerhez:
2 db CH csökkentett hamburgerzsemle
30dkg darált hús (marha vagy sertés)
só
bors
2 db csikemáj
4 csík bacon
olaj
10 dkg cheddar sajt (reszelve)
10 dkg trappista sajt ( reszelve)
2 ek. cukormentes kechup
2 db salátalevél
Elkészítés:
Hagymát vékony csíkokra vágva olajon, lassú tűzön fedő alatt nagyon puhára fonnyasztjuk, mikor már kezd puhulni, akkor hozzá lehet adi az eritritet és balzsamecetet és a csipet sót.
A hamburgerpogácsába nem kell más mint a daráthús, amiből két pogácsát formázunk és sütés előtt közvetlenül súzzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd egy kis olajon megsütjük.
A csirkemájat pici olajon , nem túl nagy lángon sütjük, amikor már éppen nem nyers a közepe, akkor picit nagyobb tűzön pár pillanat alatt kicsit megpirítjuk. Ha a serpenyőből kivettük, enyhén megsózzuk.
A bacon szeleteket megpirítjuk saját zsírjukon.
A hamburgert úgy állítjuk össze, hogy a félbe vágott zsemlék alját kechuppal megkenjük, rá kerül a saláta, arra az egyik féle sajt, majd a hamburgerhús, aztán a másik féle sajt. Erre 2-2 bacon szelet, majd a máj, a felső szeletek tetejét megkenjülk a hagymalekvárral és a burgerek tetéjére borítjuk.
Ebből a mennyiségből 2db burger lesz.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése