Csirkemájas burger hagymalekvárral

 



Hozzávalók:

Hagymalekvárhoz:

1 nagy fej lilahagyma

olaj

1 csipet só

2tk. eritrit

1tk balzsamecet


Burgerhez:

2 db CH csökkentett hamburgerzsemle

30dkg darált hús (marha vagy sertés)

bors

2 db csikemáj

4 csík bacon

olaj

10 dkg cheddar sajt (reszelve)

10 dkg trappista sajt ( reszelve)

2 ek. cukormentes kechup

2 db salátalevél


Elkészítés:

Hagymát vékony csíkokra vágva olajon, lassú tűzön fedő alatt nagyon puhára fonnyasztjuk, mikor már kezd puhulni, akkor hozzá lehet adi az eritritet és balzsamecetet és a csipet sót.

A hamburgerpogácsába nem kell más mint a daráthús, amiből két pogácsát formázunk és sütés előtt közvetlenül súzzuk, borsozzuk mindkét oldalát, majd  egy kis olajon megsütjük.

A csirkemájat pici olajon , nem túl nagy lángon sütjük, amikor már éppen nem nyers a közepe, akkor picit nagyobb tűzön pár pillanat alatt kicsit megpirítjuk. Ha  a serpenyőből kivettük, enyhén megsózzuk.

A bacon szeleteket megpirítjuk saját zsírjukon.

A hamburgert úgy állítjuk össze, hogy  a félbe vágott zsemlék alját kechuppal megkenjük, rá  kerül a saláta, arra az egyik féle sajt, majd a hamburgerhús, aztán a másik féle sajt. Erre 2-2 bacon szelet, majd a máj, a felső szeletek  tetejét megkenjülk  a hagymalekvárral és a burgerek tetéjére borítjuk.

Ebből a mennyiségből 2db burger lesz.





Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással