Bolognai-s tejfölös sajtos rakott palacsinta
A bolognai szósz:
1 fej vöröshagyma
olaj
30kg darált hús (ez most sertés,de szárnyassal is el tudom képzelni)
víz
só (kb.1tk-al tettem bele)
őrölt pirospaprika
1duci gerezd fokhagyma:)
kb. 2 dl sűrített paradicsom(vagy cukormentes kechup)
1tk pizzafűszer
2tk zabpehelyliszt
palacsinta:
20 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
1 csipet só
0,25 dl étolaj+ a sütéshez
3 dl tej
2 dl szóda vagy ásványvíz
+ 1,5 dl tejföl és 15 dkg reszelt sajt
A húst elkészítjük simán pörköltnek:hagymát apróra vágva megdinszteljük, a húst hozzáadjuk, felöntjük annyi vízzel,hogy épp ellepje,sózzuk,paprikázzuk, készre főzzük.Közben a kechupból vagy paradicsompüréből, cukorból,fokhagymából,lisztből,pizzafűszerből keverünk egy csomómentes alapszószt, amivel a pörköltnek indult ragut besűrítjük,pár percig összeforraljuk.
A lisztet a tojásokkal, sóval, olajjal, egy kevés tejjel csomómentesre keverjük, majd hozzáadjuk fokozatosan a maradék tejet és szódát.(Először nagyon hígnak fog tűnni, de nem kell megijedni, pár perc és a liszt megszívja magát.) Tapadásmentes palacsintasütőben,minimális olajon ki lehet sütni, mivel a tésztájában már van olaj.
A palacsintából 12 db-ot használtam fel.
Alulra egymás mellé kettőt tette egy jénaiba 2 rétegben, egy sor bolognai, aztán 1 réteg palacsinta, 1 sor bolognai, még 1 réteg palacsinta , megint bolognai és a tetejére megint dupla réteg palacsinta. Tejföllel megkentem, reszelt sajttal megszórtam és pirulásig sütőben sütöttem.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése