Csokis gyümölcsös zabpuding
Hozzávalók:
zabpudinghoz:
50 g zabpehely (aprószemű vagy a hagyományost nagyon kicsit megdarálva))
350 ml tej
1 evőkanál eritrit
1 csomag vaníliás xilit (10-12 g)
1 csipet só
csokis öntethez:
5 dkg cukormentes étcsokoládé
1 teáskanál vaj
1 dl tej
1 nagy marék bogyós gyömölcskeverék
Elkészítés
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az eritritet és a vaníliás xilitet, egy csipet sót és elkezdjük főzni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet(kevergetni kell folyamatosan kb. 5 percig, míg teljesen besűrűsödik), levesszük a tűzről, hagyjuk szinte teljesen kihűlni.
A csokit a vajjal vízgőz felett fel kell olvasztani és fokozatosan hozzáadva a tejet, fényes sima állagúvá főzni szintén a a vízgőz felett.
A kihűlt pudingot tálkákba kanalazzuk, rakunk rá pár szem kiolvasztott gyümölcsöt és rácsorgatjuk a csokis öntet.
(Nekem 3 kisebb tálkányi lett ebből az adagból.)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése