Zabcoh





Hozzávalók:
100 g zabpehely (aprószemű vagy a hagyományost nagyon kicsit megdarálva))
700 ml tej
3 evőkanál eritrit
1 csomag vaníliás xilit (10-12 g)
3 tojás
1 csipet só

tálaláshoz:
porított eritrit
cukormentes eperlekvár

Elkészítés:
A zabpelyhet egy lábasba szórjuk, felöntjük a tejjel, hozzáadjuk az eritritet és a vaníliás xilitet és elkezdjük melegíteni. Mikor felforrt és magába szívta a tejet levesszük a tűzről, hagyjuk szinte teljesen kihűlni, majd hozzákeverjük a tojássárgájákat és egy csipet sót. A fehérjét habbá verjük, összeforgatjuk a tojásos masszával és beleöntjük egy hőálló tálba/formába(én egy jénait használtam) Alacsony és közepes közötti fokozaton lassan 35-40 percig sütjük. Ha gyorsan pirulna a teteje lehet rá tenni alufóliát, ha pedig az alja, akkor egy tiszta üres tepsit alá.

Mikor langyosra hűlt , egy hangyányi porított eritritet szitálunk rá és cukormentes eperlekvárral (vagy amivel kedvünk tartja) kínáljuk.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással