Csirkemell fokhagymás mártásban párolt zöldséggel :)
1 egész csirkemell
olaj
só,bors
6 gerezd fokhagyma
1 púpos ek. zabpehely liszt
1 dl + fél dl víz
zöldségkeverék
Elkészítés:
A csirkemellet négy szeletre vágjuk. Serpenyőben olajon kicsit megpirítjuk, majd sózzuk és borsozzuk és egy hőálló tálba tesszük fél dl vízzel, fedő alatt addig sütjük, amíg a közepe is átsül (15-20 perc). A fokhagymát vékonyra daraboljuk, abban az olajban amiben a csirkét pirítottuk, a fokhagymát is megpirítjuk. Majd, rászórjuk a zabpehelylisztet, ráöntjük az 1 dl vizet, kicsit sózzuk és borsozzuk és sűrűvé főzzük . A csirkéről a fedőt levéve a mártást a hússzeletekre öntve, még 5-10 percig sütjük.
Én 1 kg zöldségkeveréket pároltam hozzá. (répa,brokkoli,zöldbab,gomba és hagyma volt benne)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése