Füstölt sajttal és gombával töltött palacsinta kapros tartárral és salátával




Hozzávalók:

Palacsintához:


20 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
1 csipet só
0,25 dl étolaj+ a sütéshez
3 dl tej
2 dl szóda vagy ásványvíz
(ebből 6 db jó nagy palacsinta kerül felhasználásra, a többit jól megesszük valamivel megtöltve desszertként :D)

Töltelékhez:

8 közepes fej gomba
olaj

víz

10dkg füstöt sajt
10dkg trappista( vagy bármilyen tetszőleges) sajt

Paníroz:

zabpehelyliszt,
kb 3 tojás,
kb 20 dkg kissé megdarált zabpehely

+ olaj a sütéshez

Tartárhoz:

3dl tejföl

4 kiskanál mustár

3-4 kiskanál nyírfacukor

egy csipet só

bors

2 kk. étolaj

kapor(ízlés szerint)

Salátához : tetszőleges zöldségek vagy salátakeverék amit én egy kis eritrites-ecetes lével locsoltam le (2ek. ecet+2ek. eritrit, 1dl víz)

Elkészítés:
A palacsintákat hagyományos módon kisütjük, 6db-ot megtöltünk úgy hogy reszelünk bele sima és füstölt sajtot és teszünk rá egy kis párolt gombát( gombát apróra vágva, kis olajon, kevés vízzel, csak sóval megpároljuk ). Így a palacsintákat alul és felül kicsit behajtva feltekerjük és bepanírozzuk zabpehelybe szintén hagyományos módon, a palacsintát közben nem nagyon forgatva, hogy szét ne essen és olajban kisütjük.
A tartárt összekutyuljuk a hozzávalókból és salátával tálaljuk :)

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással