Füstölt sajttal és gombával töltött palacsinta kapros tartárral és salátával
Hozzávalók:
Palacsintához:
20 dkg zabpehelyliszt
2 tojás
1 csipet só
0,25 dl étolaj+ a sütéshez
3 dl tej
2 dl szóda vagy ásványvíz
(ebből 6 db jó nagy palacsinta kerül felhasználásra, a többit jól megesszük valamivel megtöltve desszertként :D)
Töltelékhez:
8 közepes fej gomba
olaj
só
víz
10dkg füstöt sajt
10dkg trappista( vagy bármilyen tetszőleges) sajt
Paníroz:
zabpehelyliszt,
kb 3 tojás,
kb 20 dkg kissé megdarált zabpehely
+ olaj a sütéshez
Tartárhoz:
3dl tejföl
4 kiskanál mustár
3-4 kiskanál nyírfacukor
egy csipet só
bors
2 kk. étolaj
kapor(ízlés szerint)
Salátához : tetszőleges zöldségek vagy salátakeverék amit én egy kis eritrites-ecetes lével locsoltam le (2ek. ecet+2ek. eritrit, 1dl víz)
Elkészítés:
A palacsintákat hagyományos módon kisütjük, 6db-ot megtöltünk úgy hogy reszelünk bele sima és füstölt sajtot és teszünk rá egy kis párolt gombát( gombát apróra vágva, kis olajon, kevés vízzel, csak sóval megpároljuk ). Így a palacsintákat alul és felül kicsit behajtva feltekerjük és bepanírozzuk zabpehelybe szintén hagyományos módon, a palacsintát közben nem nagyon forgatva, hogy szét ne essen és olajban kisütjük.
A tartárt összekutyuljuk a hozzávalókból és salátával tálaljuk :)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése