Fűszeres mustáros tarja hagymakarikákkal és sült répával 🥩🥕🥕🔪
Ez egy nagyon egyszerű és gyors étel, egy sütőmelegítéssel elkészíthető egyszerre a hús és köret
Hozzávalók:
8 szelet karaj
3 ek. mustár
2 tk. só
1 tk. őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
1tk. őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld
2-3 fej hagyma
olaj
8 db közepes répa
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit átklopfoljuk. A fűszerezéssel nem vacakoltam sokat. Egy nagy tálban kb. 1,5 dl olajat,3 ek mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, aprított petrezselyemmel és 1 gerezd zúzott fokhagymával összekutyultam és a húsokat beleforgattam. Ebben állhat egy éjszakát is, de rögtön süthető is. A tepsibe egy kis olajat öntöttem, belesorakoztattam a mustáros húsokat és hagymakarikákat tettem a tetejükre. fél dl vizet öntöttem alá. Lefóliázva nagy és közepes láng közötti fokozaton puhulásig sütöttem (25-35 perc) majd egy picit a fóliát levéve megpirítottam.🥩🥩🔪
A répákat csak meg kellet pucolni, feldarabolni, egy másik tepsiben kis olajon (ez alá is öntöttem egy kis vizet még) lefóliázva sütöttem, amíg villával átszúrhatóra puhult, majd a fóliát levéve párszor megforgatva megpirítottam.🥕🔪
Hozzávalók:
8 szelet karaj
3 ek. mustár
2 tk. só
1 tk. őrölt bors
1 gerezd fokhagyma
1tk. őrölt pirospaprika
petrezselyemzöld
2-3 fej hagyma
olaj
8 db közepes répa
Elkészítés:
A hússzeleteket kicsit átklopfoljuk. A fűszerezéssel nem vacakoltam sokat. Egy nagy tálban kb. 1,5 dl olajat,3 ek mustárt, 1 gerezd zúzott fokhagymát, sóval, borssal, őrölt pirospaprikával, aprított petrezselyemmel és 1 gerezd zúzott fokhagymával összekutyultam és a húsokat beleforgattam. Ebben állhat egy éjszakát is, de rögtön süthető is. A tepsibe egy kis olajat öntöttem, belesorakoztattam a mustáros húsokat és hagymakarikákat tettem a tetejükre. fél dl vizet öntöttem alá. Lefóliázva nagy és közepes láng közötti fokozaton puhulásig sütöttem (25-35 perc) majd egy picit a fóliát levéve megpirítottam.🥩🥩🔪
A répákat csak meg kellet pucolni, feldarabolni, egy másik tepsiben kis olajon (ez alá is öntöttem egy kis vizet még) lefóliázva sütöttem, amíg villával átszúrhatóra puhult, majd a fóliát levéve párszor megforgatva megpirítottam.🥕🔪
Megjegyzések
Megjegyzés küldése