Besameles rakott brokkoli
Hozzávalók:
60 dkg brokkoli
30dkg darát hús (én sertéslapockát használtam)
fél fej vöröshagyma
só,bors,pirospaprika
3ek. cukormentes kechup,vagy paradicsompüré
4dkg vaj
3ek zabpehelyliszt
2,5-3dl tej
15-20dkg sajt
Elkészítés
A darált húst elkészítjük pörköltnek: Hagymát megpároljuk, darált húst rátesszük, kevés vízzel fedő alatt főzzük.Sóval,borssal,pirospaprikával beízesítjük és hozzáadjuk a kechupot. A brokkolit megpároljuk,csak sóval ízesítjük. A mártáshoz a vajat serpenyőben megolvasszuk,rátesszük a lisztet,kicsit megpirítjuk,majd a tejjel fokozatosan felöntjük,enyhén sózzuk és borsozzuk. Hőálló tálba rétegezzük az összetevőket:egy sor brokkoli, rá a darálthúst, levétől lecsöpögtetve, majd még egy vékony réteg brokkoli. Erre locsoljuk a besamel mártást,majd reszelt sajttal megszórjuk. A sajt pirulásáig összesütjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése