Kinder bueno torta
Hozzávalók:
Alsó tészta:
6db tojásfejérje
6ek. xilit vagy eritrit
1ek. étolaj
2 ek. durvára darálta zabpehely
2 ek. zabpehelyliszt
fél cs. sütőpor 15dkg vágott dió
fél üveg mogyorókrém(vannak erre már házilag előállítható receptek is, de a boltokban lehet kapni természetes édesítőszerekkel elkészített változatot is)
Középre :
cukormentes keksz(házilag is elkészíthető)
Krémek:
0,5l. tej
6db tojássárga
18dkg xilit vagy eritrit
1 cs. vanílás pudingpor
3 ek zabpehelyliszt
10dkg cukormentes csokoládé
25dkg vaj
4-5 dl tejszín (Hulala cukormentes)+2-3 ek. porított eritrit vagy xilit
Elkészítés:
A 6db tojásfehérjét felverjük a 6ek. xilittel v. eritrittel. Hozzáadjuk az étolajat, a sütőporos zabpehelylisztet és a durvára darált zabpelyhet. Tepsibe tesszük és megszórjuk vágott dióval, majd megsütjük, a tésztát még melegen megkenjük a mogyorókrémmel.
A krémekhez a tojássárgákat,pudingport, zabpehelylisztet egy kevés tejjel simára keverjük. A többi tejet a xilittel v. eritrittel felforraljuk,és folyamatos kevergetés mellett hozzáöntjük(ezzel besűrűsítve) az előbb előbb említett pudingos lötyit:). A krémet elfelezzük,és az egyik feléhez felolvasztva hozzáadjuk a csokit, majd kihűtjük, kikeverjük őket 12,5dkg-12,5dkg vajjal.
Rétegezés:
Legalul a sült-diós tészta, erre jön a mogyorókrém,erre a krém csoki nélküli sárga színű fele, erre a keksz, amit előtte tejbe mártottunk, erre jön a krém csokis fele majd az egész tetejére(torta esetén oldalára is )jön a "porcukorral"(porított eritrit vagy xilit) felvert tejszín.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése