Fokhagymás csirkecsíkok vajon párolt zöldbabbal és sajtmártással
Hozzávalók:
Egy egész csirkemell
só
fokhagyma
bors
Zöldbab
só
2 dkg vaj
1 ek zabpehelyliszt
tej(kb 2 dl)
só
2 ek. házi natúr sajtkrém
5 dkg sajt
Elkészítés:
A csirkemellet csíkokra vágjuk,kevés olajon megpároljuk,majd lepirítjuk,közben sóval,borssal,fokhagymával ízesítjük.
A zöldbabot vajon pici vízzel fedő alatt enyhén sózva megpároljuk, ha már félig puha levesszük a fedőt és addig sütjük,amíg a bab egy kicsit megpirul.
A mártáshoz úgy kezdünk mint a besamel mártáshoz. A vajat felolvasszuk, a lisztet hozzátéve kicsit megpirítjuk, tejjel fokozatosan felöntögetjük fokozatosan kevergetés mellett folyós állagig, hozzáadjuk a sajtkrémet és sajtot ezután sózzuk még ízlés szerint.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése