Kolbász lilahagymás tojássalátával és fejes salátával
50dkg debreceni kolbász (de a házi mégjobb!)
1 fej saláta
1 bögre víz
2 evőkanál 10%-os ételecet
2 evőkanál nyírfacukor
8db tojás
1 kisebb fej lilahagyma
pohár tejföl
2 ek.mustár
2 nagy csipet só
bors
Elkészítés:
A kolbászokat megsütjük. A salátát megtisztítjuk, 8-ba vágjuk. Egy bögre vizet kikeverünk 2 evőkanál ecettel és 2 evőkanál nyírfacukorral, ráöntjük a salátára, párszor jól megforgatjuk benne a salátát. A tojásokat keményre főzzük, hozzáadjuk az apróra vágott lilahagymát, mustárt,sót, borsot, tejfölt és mustárt, majd alaposan összeforgatjuk.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése