Brokkolikrémleves
Hozzávalók:
1 közepes fej brokkoli
1 fej hagyma
egy kis vaj
1,5 l víz
1,5 dl
tejszín
1,5 ek. zabpehelyliszt
só, bors, ételízesítő
Elkészítés:
Vajon az apróra vágott hagymát megpároljuk, addig
megtisztítjuk a brokkolit és szétszedjük.
A brokkolit a megpárolt hagymára tesszük, felöntjük vízzel,
2 kiskanál sót adjunk hozzá. Jól szétfőzzük, majd a nagyobb darabokat
kiszedjük, botmixerrel összeturmixoljuk és visszaöntjük a leveshez. A lisztet a
tejszínnel kikeverjük, majd behabarjuk vele a levest, beízesítjük sóval,
borssal, ételízesítővel, rottyantunk rajta egy utolsót és kész:)
A képen egy kis pirított korpás szezámmagos zsemlekockával tálaltam, szerintem passzolt hozzá:)
Megjegyzések
Megjegyzés küldése