Vaníliás csokis tekercs




Hozzávalók:

piskóta:
5 db tojás

4 ek. nyírfacukor

1,5 ek. zabpehelyliszt

1,5 ek. graham liszt

3 ek. kakaópor

1 púpos kiskanál sütőpor

krém:
2 cs. vaníliapuding

6 dl tej

2-3 ek. nyírfacukor (édesebb és kevésbé édesebb szájúaknak)

10dkg vaj


3 kocka magas kakaó tartalmú étcsokoládé

Elkészítés:

A tojás sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A kakaóport, liszteket, sütőport összekeverjük, a tojássárgás keverékhez adjuk, de a felénél 1-2 evőkanállal tegyünk bele tojásfehérje habjából is, hogy ne legyen túl sűrű, végül az egészet a tojásfehérje habbal összeforgatjuk, vigyázva hogy ne nagyon törjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül (tűpróba!)
Melegen papírostól tekerjük fel és hagyjuk kihűlni, így nem fog törni a piskótalapunk.

A 2 csomag vaníliapudingot a 6dl tejjel és 2-3 ek. nyírfacukorral a szokásos módon elkészítjük (jó sűrű lesz), ha kihűlt, 10dkg vajjal felhabosítjuk.

A sütőpapír eltávolítása után, megkenjük a piskótát a 2/3 krémmel, feltekerjük, majd a krém egyharmadát kenjük a tekercs tetejére és oldalaira. Végül a 3 kocka étcsokoládét reszeljük a tetejére.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással