Vaníliás csokis tekercs
Hozzávalók:
piskóta:
5 db tojás
4 ek. nyírfacukor
1,5 ek. zabpehelyliszt
1,5 ek. graham liszt
3 ek. kakaópor
1 púpos kiskanál sütőpor
krém:
2 cs. vaníliapuding
6 dl
tej
2-3 ek. nyírfacukor (édesebb és kevésbé édesebb szájúaknak)
10dkg vaj
3 kocka magas kakaó tartalmú étcsokoládé
Elkészítés:
A tojás sárgáját a nyírfacukorral habosra keverjük, a
fehérjéből egy csipet sóval kemény habot verünk. A kakaóport, liszteket,
sütőport összekeverjük, a tojássárgás keverékhez adjuk, de a felénél 1-2
evőkanállal tegyünk bele tojásfehérje habjából is, hogy ne legyen túl sűrű,
végül az egészet a tojásfehérje habbal összeforgatjuk, vigyázva hogy ne nagyon
törjük. Sütőpapíros tepsibe öntjük, előmelegített sütőben kb. 10 perc alatt megsül
(tűpróba!)
Melegen papírostól tekerjük fel és hagyjuk kihűlni, így nem
fog törni a piskótalapunk.
A 2 csomag vaníliapudingot a 6dl tejjel és 2-3 ek. nyírfacukorral
a szokásos módon elkészítjük (jó sűrű lesz), ha kihűlt, 10dkg vajjal
felhabosítjuk.
A sütőpapír eltávolítása után, megkenjük a piskótát a 2/3
krémmel, feltekerjük, majd a krém egyharmadát kenjük a tekercs tetejére és
oldalaira. Végül a 3 kocka étcsokoládét reszeljük a tetejére.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése