Rákóczi túrós torta egészségesen






Hozzávalók:

Tészta:

5dkg nyírfa porcukor

10dkg vaj

9 dkg graham liszt

6 dkg zabpehelyliszt

1 tojás sárgája

negyed citrom reszelt héja


Túrókrém:

40 dkg túró

fél cs. Vaníliás nyírfacukor

2 tojássárgája

2,5-3 ek. nyírfacukor

Negyed citrom reszelt héja

/5dkg mazsola/ bevallom..nem szeretem, nem tettem bele..


Hab:
3tojásfehérje
2,5 evőkanál nyírfacukor

Tepsi kikenéséhez egy kis vaj

Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókból, hűtőbe tesszük (addig kivajazzuk a tortaformát, elkészíthetjük a túrókrémet) a kivajazott tortaformába egyenletesen elegyengetjük, villával megszurkáljuk, előmelegített sütőben közepes lángon kb.10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A túrókrémhez a túrót át kell törni, majd összekeverni a többi hozzávalóval. Az aranybarnára sült tésztára egyenletesen rákenjük. A tojásfehérjét majdnem teljesen felverjük, majd fokozatosan hozzáadva a nyírfacukrot kemény habbá verjük. Habzsákból a túrókémre nyomjuk.
Így krémestől- habostól még visszatesszük a sütőbe, változatlan lánggal, kb. 20 percig sütjük.
Ha hamarabb barnulna a hab, tegyünk felé fóliát vagy sütőpapírt.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással