Rákóczi túrós torta egészségesen
Tészta:
5dkg nyírfa porcukor
10dkg vaj
9 dkg graham liszt
6 dkg zabpehelyliszt
1 tojás sárgája
negyed citrom reszelt héja
Túrókrém:
40 dkg túró
fél cs. Vaníliás nyírfacukor
2 tojássárgája
2,5-3 ek. nyírfacukor
Negyed citrom reszelt héja
/5dkg mazsola/ bevallom..nem szeretem, nem tettem bele..
Hab:
3tojásfehérje
2,5 evőkanál nyírfacukor
Tepsi kikenéséhez egy kis vaj
Elkészítés:
A tésztát összegyúrjuk a hozzávalókból, hűtőbe tesszük
(addig kivajazzuk a tortaformát, elkészíthetjük a túrókrémet) a kivajazott
tortaformába egyenletesen elegyengetjük, villával megszurkáljuk, előmelegített
sütőben közepes lángon kb.10 perc alatt aranybarnára sütjük.
A túrókrémhez a túrót át kell törni, majd összekeverni a
többi hozzávalóval. Az aranybarnára sült tésztára egyenletesen rákenjük. A
tojásfehérjét majdnem teljesen felverjük, majd fokozatosan hozzáadva a
nyírfacukrot kemény habbá verjük. Habzsákból a túrókémre nyomjuk.
Így krémestől- habostól még visszatesszük a sütőbe,
változatlan lánggal, kb. 20 percig sütjük.
Ha hamarabb barnulna a hab, tegyünk felé fóliát vagy sütőpapírt.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése