Sertésragu kapros tejfölös uborkasalátával




Hozzávalók:
40-50 dkg sertéscomb vagy tarja

olaj

1 fej hagyma

Só, bors, pirospaprika, ételízesítő

2 kígyóuborka


2dl tejföl

Kapor


Elkészítés:

A hagymát egy leheletnyi olajon, kis vízzel megpároljuk, rátesszük a kockára vágott húst, kb 1dl vizet öntünk alá, hagyjuk párolódni. Mikor már majdnem kész, beízesítjük sóval, borssal ételízesítővel, pirospaprikával és készre főzzük. Aki sok szafttal szereti, az közben öntsön hozzá vizet főzés közben.

Az uborkát legyaluljuk, besózzuk, hagyjuk levet engedni. A sót nem kell lemosni, csak nagyjából kifacsarni az uborka levével, majd ráöntjük a tejfölt, hozzáadunk ízlés szerint kaprot és összekeverjük.

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással