Sertésragu kapros tejfölös uborkasalátával
Hozzávalók:
40-50 dkg sertéscomb vagy tarja
olaj
1 fej hagyma
Só, bors, pirospaprika, ételízesítő
2 kígyóuborka
só
2dl tejföl
Kapor
Elkészítés:
A hagymát egy leheletnyi olajon, kis vízzel megpároljuk,
rátesszük a kockára vágott húst, kb 1dl vizet öntünk alá, hagyjuk párolódni. Mikor már majdnem kész, beízesítjük sóval, borssal ételízesítővel,
pirospaprikával és készre főzzük. Aki sok szafttal szereti, az közben öntsön
hozzá vizet főzés közben.
Az uborkát legyaluljuk, besózzuk, hagyjuk levet engedni. A
sót nem kell lemosni, csak nagyjából kifacsarni az uborka levével, majd
ráöntjük a tejfölt, hozzáadunk ízlés szerint kaprot és összekeverjük.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése