Natúr sertéskaraj hagymakarikákkal kefíres sajtos almasalátával


Hozzávalók:

1 kg sertéskaraj



bors

3 nagy fej vöröshagyma

egy kis olaj a sütéshez




4 db nagyobb alma

30dkg trappista sajt

2 doboz kefír

Elkészítés:
A karajt felszeleteljük,kicsit megklopfoljuk mindkét oldalát, sózzuk,borsozzuk. Olajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. (én tapadásmentes edényben szoktam sütni,mert kevesebb olaj kell). A húsokat kiszedjük, ugyanebbe az edénybe beledobjuk a 3 felkarikázott hagymát,egy kis vizet öntünk alá(2-3cl),fedő alatt szépen hagyjuk megpárolódni közepes lángon.


Az almát és a sajtot kb. ugyanakkora kockákra daraboljuk, kefírrel leöntjük és alaposan összekeverjük.
Érdemes kipróbálni édesebb és savanykásabb almával is, kinek melyik ízlik jobban és akár más típusú sajttal is kipróbálható.
 

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

"Fanta" szelet🍊🍊

Cukkinis darált húsos paradicsomos penne 🍅🍽

Rántott sajt zabpehely panírban párolt zöldséggel és diétás tartármártással