Natúr sertéskaraj hagymakarikákkal kefíres sajtos almasalátával
Hozzávalók:
1 kg sertéskaraj
só
bors
3 nagy fej vöröshagyma
egy kis olaj a sütéshez
4 db nagyobb alma
30dkg trappista sajt
2 doboz kefír
Elkészítés:
A karajt felszeleteljük,kicsit megklopfoljuk mindkét oldalát, sózzuk,borsozzuk. Olajon a hús mindkét oldalát pirosra sütjük. (én tapadásmentes edényben szoktam sütni,mert kevesebb olaj kell). A húsokat kiszedjük, ugyanebbe az edénybe beledobjuk a 3 felkarikázott hagymát,egy kis vizet öntünk alá(2-3cl),fedő alatt szépen hagyjuk megpárolódni közepes lángon.
Az almát és a sajtot kb. ugyanakkora kockákra daraboljuk,
kefírrel leöntjük és alaposan összekeverjük.
Érdemes kipróbálni édesebb és savanykásabb almával is, kinek
melyik ízlik jobban és akár más típusú sajttal is kipróbálható.
Megjegyzések
Megjegyzés küldése